S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Technická podpora:
+420 608 887 759

Správa objednávek:
+420 727 977 244



Hodnocení obchodu na Zboží.cz


Úvod » Řemeslné pivovarnictví » Kvasnice IVHB » PIVNÍ KVASNICE IVHB VLB RH


        

PIVNÍ KVASNICE IVHB VLB RH

novinka

skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 170500
běžná cena 2 200,00 Kč (84,66 EUR)
naše cena bez DPH : 1 173,91 Kč (45,18 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
1 350,00 Kč (51,95 EUR)

do košíku:
  ks  

SUCHÉ PIVNÍ KVASNICE IVHB VLB RH
Kvasinky spodního kvašení

Složení: Saccharomyces cerevisiae z Německa.
Charakteristika: slavný německý kvasinkový kmen z VLB Berlin, který je určen pro piva se spodní fermentací. Aroma se vyznačuje jemnými ovocnými znaky.
Stupeň prokvašení: střední
Sedimentace: vysoká
ABV: max. 8,5%
Teplota kvašení: 9°C - 20°C
Optimální teplota kvašení: 12°C - 14°C
Dávkování: 80g/Hl - 120g/Hl, při teplotě 12-15°C, 200g/Hl při teplotě pod 12°C - 300 g/HL při teplotě 9°C.
Pro druhy piv: vhodné pro ležáky s jemnou lehce ovocnou a esterovou příchutí
Návod k použití: Nejprve namočte kvasnice do čisté sterilní vody, nebo do mladiny při teplotě 27°C ± 3°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. Opatrně míchejte 15-30 min. až vznikne kašička, poté míchejte dalších 30 minut. Nyní máte kvasnice připraveny pro použití v kvasné nádobě. Kvasnice je také možné aplikovat v suchém stavu, rovnoměrným rozsypáním do kvasné nádrže, tak aby se nevytvářely hrudky. Teplota mladiny musí být v rozsahu 20°C - 25°C. Po 30 minutách důkladně promíchat, nebo což je lepší alternativa důkladně provzdušnit. Doporučená vnější teplota 9°C-20°C.
Vakuové balení: 500g
Skladování: na suchém a tmavém místě s teplotou pod 12°C. Otevřené balení důkladně uzavřete a skladujte v chladničce a co nejdříve spotřebujte.
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je doba trvanlivosti neotevřeného balení 24 měsíců.
Typické vlastnosti kvasinek: obsah sušiny 95%, Acetické bakterie * <1/ml, Živé buňky> 9x109/g, koliformních bakterií <10/g, Kvasinky bez Saccharomyces <3/ml, E. coli absence v 1g,
Mléčné bakterie * <1/ml, Absence salmonel ve 25 g
* když je suché kvasinky rozloženo na 100 g/hl, tj. 6x106 životaschopných buněk / ml
Doporučení: doporučujeme před samotným komerčním použitím našich kvasnic provést malou zkušební várku.

ZjczY